İkamet Başvuru Birimi

Uluslararası Öğrenci Sigorta İşlemleri Hk

Değerli Öğrencimiz,

İkamet izni işlemlerinizde aşağıda yer alan sağlık sigortalarının herhangi birinden faydalanabilirsiniz;

1) Özel Sağlık Sigortası

Özel sağlık sigortası için sigorta firmaları ile görüşerek kalış sürenize uygun olarak özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Poliçede “İşbu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı ikamet izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.” ibaresi bulunmalıdır.

Aksi taktirde yaptırmış olduğunuz sigorta ikamet işlemlerinde kullanılamayacaktır.

Lütfen sigorta poliçenizin imzalı ve kaşeli/mühürlü̈ aslını teslim almayı unutmayınız.

2) Devlet Genel Sağlık Sigortası

Üniversiteye kaydolma tarihinizden (öğrenci belgenizde yer alan kayıt tarihi dikkate alınır) itibaren ilk 3 ay içerisinde öğrenci belgeniz ile en yakın sosyal güvenlik kurumuna giderek genel sağlık sigortası yaptırmak istediğinizi beyan etmeniz gerekmektedir.

İkamet izni işlemleriniz için dosyanıza aşağıdaki belgelerden birinin koyulması gerekmektedir:

• İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belge

• Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesi (SGK’dan getirilecek olan provizyon belgeleri hem destekleyici hem de aile bireylerini kapsayacak biçimde olmalıdır.)

• Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalı olmak için yapılan başvuruya dair e-imzalı veya imzalı, kaşeli belge

Saygılarımızla,

İstinye Üniversitesi