İkamet Başvuru Birimi

İkamet İzni Belge Apostili/Konsolosluk Onayı Hk.

Değerli Öğrencimiz,

İkamet izni müracaatında kullanmak üzere ülkenizden getireceğiniz belgelerin mutlaka Apostil şerhli ya da ülkemizde bulunan konsolosluğunuz tarafından onaylı olması gerekmektedir. Eğer ülkenizde düzenlettirdiğiniz belgeyi apostil şerhli olarak getirirseniz bu belgeyi tercüme ettirip noterden onaylatmanız yeterli olacaktır.

Eğer apostil şerhli olmadan getirirseniz Türkiye'de bulunan Büyükelçiliğiniz ya da konsolosluğunuza onaylattırmanız gerekmektedir.

Ayrıca; gerekli belgelerinizi apostil şerhi yaptırmadığınız ya da ülkemizde bulunan temsilciliklerinize onaylattırmadığınız veya söz konusu temsilciliklerin çok ileri tarihlere randevu vermesi durumlarında İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.

Saygılarımızla,

İstinye Üniversitesi